2011. november 29., kedd

Kecsketejes TRIÓ szappan


Már régen szerettem volna ilyen csíkos szappant készíteni és most el is jött az ideje. Ebbe a szappanba néhány kedvencemet sűrítettem össze. Különlegessége, hogy minden csíknak más az illata, így majd ezek az illatok a bőrünkön fognak összekeveredni használat közben.
Az olajösszetétel egyforma: kókuszvaj, ricinus olaj, olivaolaj, shea vaj és extra sárgabarackmag olaj. Természetesen ez is egy kecsketejes szappan, annak minden áldásos hatásával, kényeztetésével, hidratálásával.

A világossárga színű sárgabarackmag olajat a hazánkban is honos, kedvelt csonthéjas gyümölcs magjából préselik. A sárgabarack közeli rokona a mandulának, ezért a magjaikból préselt olajak is hasonló tulajdonságokat mutatnak, a sárgabarackmag olaja linolsavakban gazdagabb. Említésre méltó magas A és E vitamin (γ-tokoferol) tartalma. Ez az olaj is széles körben használható, bababőrre is alkalmazható olaj, mely azonban a mandulaolajnál könnyedebb, nem hagy olyan zsíros utóérzetet a bőrön. Kedvelt masszázsolaj, enyhe illatának köszönhetően illóolajok hordozója. A száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr ápolószere.(cosmio)

A hunza nép asszonyai arca a préselt barackmag-olajnak köszönhetően még idősebb korban is ránctalan, bársonyos. A fehér hun nők egyik jellegzetessége, büszkesége a 15-20 évvel kevesebbnek látszó életkor.

Az alsó rétegbe az általam nagyon kedvelt holt-tengeri iszap került pálmarózsa illattal.

A holt tengeri iszap mély tisztító, gazdag ásványi anyagokban, méregtelenít, eltávolítja az elhalt hámsejteket, visszaállítja az egészséges pH értéket. Segít megelőzni a bőr megereszkedését! A Holt-tenger iszapja rendkívüli mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, nyomelemeket, ezenkívül találhatók benne szilárd növényi és állati eredetű anyagok is.
A pálmarózsa illóolaj ösztönzi az új sejtek növekedését, szabályozza az olajtermelést, hidratálja és felgyorsítja a gyógyulást. A pálmarózsa hasznos a száraz bőrre. Gyulladáscsökkentő így alkalmazható ráncok, dermatitis, ekcéma, pikkelysömör esetén. Az olaj antibakteriális, gombaellenes, és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

Középre a csili-mandarin párost választottam.

A chili paprika kapszaicin tartalma helyi vérbőséget okoz a bőrszövetben és az alatta lévő izmokban. Reumatikus panaszokra illetve a cellulitisz elleni harcban is segíthet.
A mandarin illóolaj nyugtató és dezodoráló hatású, közkedvelt illat. Én a gyümölcsös illata miatt kedvelem.


A felső réteg rózsaszínagyag és levendula.

A rózsaszín agyag kiváló ápolója a száraz érzékeny bőrnek, eltávolítja az elhalt hámsejteket és ásványi anyagokkal látja el a bőrt.
A levendula fertőtleníti a bőrt, ezért jótékonyan hat a gyulladt, pattanásos bőrre. Antiszeptikus, enyhén nyugtató, fájdalomcsillapító olaját széleskörűen alkalmazzák. Rovarcsípéseket, égési sebeket, ízületi bántalmakat gyógyítanak vele. Menstruációs zavarok esetén is alkalmazzák, görcsoldó. Alkalmazható gyulladt, gennyes, fekélyes seb kezelésére, ekcémánál, gombás fertőzésekre, fehérfolyásra, gyógyítja a napozáskor leégett bőrt.


Hát így áll össze ez a kedve kis csíkos szappanom!! :) Én leginkább csajoknak, nőknek , asszonyoknak ajánlom, akik szeretik az intenzív illatot és persze az intenzív ápolást!

Kb. 4 hét múlva lesz használható!

2 megjegyzés:

miscellanea írta...

Eine sehr ansprechende Seife, und die Inhaltsstoffe sind sehr pflegend.
Viele Grüße
Petra

Ica írta...

Gizus!
Gyönyörűk az új szappanjaid is, gratulálok neked! Nagyon tetszik az új webfelületed is.
Békés karácsonyt és boldog újévet kívánok neked és családodnak is!
Ica